Hanna Helavuori Tuntoisia ruumiita

24,00 

Tuntoisia ruumiita – miten ollaan teoksissa, maailmassa? on tekstikokoelma, jossa vapaa kirjoittaja ja opettaja Hanna Helavuori jäljittää 2010-luvulla tapahtunutta esiintyvien ruumiiden vallankumousta. Tuntoisissa ruumiissa hän kirjoittaa siitä, mitä esiintyjän ruumiillisuus on ja mitä se saa aikaan.

Helavuori nostaa kotimaiset keskeiset ruumiillisuuden uudelleenajattelijat, kuten Leea Klemolan, Niina Hosiasluoman, Geoffrey Eristan ja Teo Ala-Ruonan sekä kymmenet muut häntä nautinnollisesti riivaavat taiteilijat esiin. Hän välittää historia- ja teoriatietoisilla teksteillään sitä iloa, mitä teatterin ajatteleminen voi tuottaa, mutta herättää itsenäisellä ajattelullaan myös levottomuutta.

Tuntoisissa ruumiissa piilee rakenteita uhmaavaa radikaaliutta. Kirja sisältää Helavuoren tätä kirjaa varten laatimia tekstejä sekä aiemmin julkaistuja tekstejä.

Hanna Helavuori on työskennellyt johtajana Teatterimuseossa, FinnAgorassa Unkarissa sekä Teatterin tiedotuskeskus TINFOssa. Hänen kirjoittamistaan siivittää vahva näkemys teatterin merkityksestä yhteiskunnalle. Erityisesti hän on perehtynyt sen ruumiillisuuteen. Hän kirjoittaa, opettaa sekä bloggaa ahkerasti nykyesityksistä sekä esittävän taiteen ajankohtaisista kysymyksistä.

Minua kiehtoi kaikki se pinnanalainen. Jokin vetää kohoa pinnan alle, onko se kala vai jotain muuta. Koivujen katveesta lehtien ja sammaleen peitosta pilkahtaa keltaista. Se on kantarelli ja niitä löytyy useampia, kun vähän kaivelee ja rapsuttaa. Rihmastot levittäytyvät ja yllättävät. Ruosteisen rautanaulan pienenpieni osa paljastaa sen piilopaikan. Ja koko maisema oli täynnä jättimäisiä mannerjään kuljettamia siirtolohkareita. Ne olivat kuin taivaasta pudonneita. Minua ei kiinnostanut avaruus. Minua kiinnostivat sienet, naulat ja kivet. Mitä tämä ruumiisiin liittyy? Minulle ruumiimme ovat valtaisia näkymättömiä pinnanalaisia rihmastoja. Ihminen on geenejä, soluja, hormoneja, mahanesteitä, sisäelimiä, luita ja lihaksia. Veren voimme nähdä, saada sen vuotamaan, mutta paljon on sitä, joka vain tapahtuu. Vatsa menee solmuun, iho menee kananlihalle, lihakset tärisevät, sukuelimet turpoavat, kyynel nousee silmään, pala menee kurkkuun.

Pehmeäkantinen
Lankasidottu
148 mm x 210 mm
Kustantaja: Teatterin Uusi Alkukirjasto ry.
ISBN: 978-952-7514-02-3

Varasto loppu

Teatterin Uusi Alkukirjasto – TUA
tuo teatteritekstit kirjahyllyihin ja lukemisen ytimeen.

TUA julkaisee esitystekstejä, uusia muotoja hakevia näytelmiä, koreografianotaatioita sekä teatteriesseistiikkaa ja muuta ajattelua näyttämöiltä, Suomesta ja maailmalta.

Tuntoisia ruumiita muodostaa alkukirjaston kolmannen peruskiven.

///

Tuotearvioita ei vielä ole.

Lisää arvio

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hanna Helavuori Tuntoisia ruumiita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Osastot: , Avainsana tuotteelle
Updating…
  • Ostoskori on tyhjä.
/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO/TEATTERIN/UUSI/ALKUKIRJASTO